Popular Post

Monday, July 11, 2011

Assalamualaikum....mintak baca SINI dulu ye sebelum sambung baca...thanks...


Biasa dengar tak quote kat atas tu? Ape maksud dia? Survival of the fittest bermaksud hanya mereka2 yang fit sahaja yang boleh survive....Fit dari segi apa? Rohani, jasmani, ilmu, fizikal, akal dan semua aspek la...baru boleh survive...


Tapi, apa yang aku tengok zaman sekarang ni..more of Survival of the FATTEST!!! Fat dari segi apa? Money.....Lu ada duit, lu boleh survive kat mana2...Lu kaya, lu boleh buat apa lu suka.... Satu lagi ialah fat dari segi kuasa.... Lu ada kuasa, takde sape boleh lawan lu....sampaikan ade yang menganggap Tuhan pon tak boleh lawan dia sebab dia ada kuasa....Astagfirullah..



Zaman sekarang ni macam2 cara nak dapatkan duit, betul tak? Baik yang halal, baik yang haram... Yang halal tu ialah seperti yang disyariatkan oleh Islam...Dari sumber yang halal.... Yang haram tu lagi la banyak...tipu, curi, rompak, dan macam2 cara lagi la....Lagi2 zaman serba canggih ni, lagi banyak cara nak dapatkan duit haram....


Kuasa jugak sama je....nak dapat kuasa cara baik ialah jadi pemimpin yang baik...nak dapat kuasa cara jahat? macam2 ade weyh...rasuah, kroni, janji sana sini tapi tak tepati, tipu orang sana sini...boleh dapat kuasa, takde masalah...boleh jadi pemimpin, takde masalah...tapi pemimpin yang macam mana? Akhir zaman ni, orang alim dilawan, dicaci, dimaki dan sebagainya....Orang zalim, orang jahat, dipuja, diagungkan, dipilih jadi pemimpin...


Itulah manusia akhir zaman...semoga kita tergolong dari kalangan orang-orang yang terpelihara dari segala keburukan di akhir zaman ni.....


p/s: nanti nak buat contest, korang join la ye...insyaAllah nak launch dalam minggu ni...
p/s: sape2 yang tunggu cerpen bersiri aku tu, maaf la ye...perkembangan agak slow...tapi insyaAllah akan mula publish secepat mungkin...

9 Responses so far.

  1. hemm ~ tak ramai yg tahu , tak ramai yg celik hati . biler ditabur duit , kuasa , lupa yg diatas yg juga maha melihat .

    suke post nie ~ :)
    jemput singgah blog ~!

  2. Freaky says:

    semoga kita tak termasuk dalam golongan seperti dalam entri ni

  3. rafiq says:

    lu langsi lu mati..haha.. terpengaruh..

  4. misz fae says:

    bila dah kaya lupa segala..semua hanya kerana duit..isk3..
    manusia akhir zaman...

  5. semua dah main tutup mata . asalkan sampai ke destinasi dengan cepat dan mudah !!
    wahhhh . contest apa agaknya eh :)

  6. GaRy™ says:

    hehehe... aq setuju bro... yang 'fat' terus diatas... yang kurang fat, terus d bawah...huhuhu~..

  7. salam..kei dah xjdi cikgu ke??

  8. dreamygirl: jadi je...nape?

  9. oh..dah xcite pasal cikgu dah..hu2..dah abis tempoh lani??sambung belaja yer..tahniah -)

Kei Seichi's Blog. Powered by Blogger.

- Copyright © Kei Seichi's Blog - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -