Popular Post

Saturday, June 11, 2011

Birthday atau bahasa melayu nye ialah hari lahir..Ye tuan2 dan puan2, hari lahir ye..bukan hari jadi.. Hari jadi ialah Make day..haha..Happy Make Day!! Sape punye bday pulak aku nak cite ni? Owh..sebelum tu, selamat hari lahir pada adik Sergeant Keroro yang menyambut hari lahir beliau yang ke 19 semalam..Aku dah wish tapi saje nak letak kat sini jugak..haha.. Kenapa "adik"? Of coz la sebab aku lagi tua..hahaha...


Anyway, back to the topic..kenapa aku cakap bday aku sama je macam hari lain? Yang berbeza ialah penambahan 1 pada umur aku... Sebab aku dah bosan sambut bday yang tiap2 tahun hambar...Tiap2 tahun mak aku akan beli kek then makan..tu je.. Taun lepas mase bday aku, mak aku panggil pegi dapur then aku nampak ade kek atas meja..ade aku ngan parents aku je..adik2 aku memang takde kat umah... then mak aku suruh aku potong kek then tanye umur aku dah brape..Then aku just amek kek tu ngan air segelas bawak masuk bilik makan sambil online..macam yang slalu aku buat... Kek pulak kek yang ade bunge kertas yang boleh makan tu kan..pastu kek tu akan disimpan sampai la beberapa hari sampai keras dan takde orang nak makan so buang je la...

Kadang2 sambut bday skali ngan makcik aku tapi kena tunggu lambat 5 hari...bday die kek sedap la sebab cheese cake kan...of coz la cepat je abeh kek tu siap tambah banyak kali lagi..aku kadang2 makan 1 slice je sebab orang lain dah abihkan dulu...Aku tak kesah sebab aku memang biasa dipinggirkan so aku rase biasa je la..



The thing is, seingat aku la dalam kotak ingatan aku ni, aku tak pernah sambut bday aku sendiri ngan kawan2 aku..kalau ade pon mase aku kecik2 dan aku tak ingat... Bila aku sambut bday kawan aku ngan kawan2 aku yang lain memang best la..Baling telur, baling tepung, kejut tengah2 malam kena kidnap sume semata2 nak sambut bday diorang..untungnye diorang...sebab ape aku tak pernah sambut bday ngan kawan2? Sebab mase bday aku mase tu la cuti skolah kalau mase skolah dan mase tu jugak cuti semester kalau kat U... Aku nak jugak rase sambut bday ngan kawan2 skali...skali pon jadi la...


Hadiah bday takyah cite la..memang takde tapi aku tak kesah pon sebab aku memang dipinggirkan kan..so...wutever la...

kalau aku tak on bday reminder kat fb tu, brape kerat je yang ingat bday aku...so aku tak kesah pon kalau orang tak wish or tak ingat...tak perlu pon ingat bday aku..tak penting pon....

So, sebab tu la aku ade wish untuk bday taun ni...aku taknak hadiah or pape..aku nak samada takyah sambut langsung or aku nak sambut ngan kawan2 aku...


Bday aku ari isnin ni..lusa la..Pada siapa yang nak tahu la..taknak tahu pon aku tak kesah...Aku da besar kan, takyah sambut la bday aku...membazir duit je...
#okbai

7 Responses so far.

  1. ok la tu...
    mesti best dpt sambut befday...
    fmly kitorg x pernah smbut befday... huhu

  2. Tia tak tau macamana , but ur story sama macam Tia punya story . hidup Tia sangat boring . sometimes , duduk kat rumah macam tak dipedulikan . yeah ! Tia tak sepandai adik Tia , tapi kenapa nak tunjuk macam Tia bodoh sangat ?? arghh ! sudah emo . bhahahhaaaa ... perkembangan flash ??

  3. tia: but the things is, ni bukan nak riak tapi kalau compare sy ngan adik2 lain, dari segi pelajaran sy la yg paling tinggi..but still adik2 yg lain jugak yang diutamakan...
    perkembangan flash?err...*mata pandang ke atas*
    weekend kan,blaja pon cuti la..hehe...

  4. misz fae says:

    alolorh..cian dye..semua org bg kek tyme bufdae kan..so fae kasi adiah nasi lemak lah kat kei..hehe;P lain drpd yg laen..hehe;P

  5. misz fae says:

    nak cheese cake yer..memang takk laa...nasi lemak sudah! haha!kejam tak?;P

  6. GaRy™ says:

    hahaha...masa kat asrama dulu, nasib baik ada awek promote befday aq..kalau x,x der kot yang ingat...hahaha...

  7. hahaha, same la bro.

    aku tak pernah lagi sambut ngan kawan-kawan.

    hari birthday same jek, unless dulu-dulu msj banyak masuk.

    sekarang notification kat fb jela.

    haha. XD

Kei Seichi's Blog. Powered by Blogger.

- Copyright © Kei Seichi's Blog - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -