Popular Post

Wednesday, June 22, 2011

Assalamualaikum semua yang sudi membaca belog cikgu.. Waaaah..baru 2 hari jadi cikgu dah nak gelar diri sebagai cikgu..hahaha... Anyway, hari ni aku tak mengajar sangat la..sempat mengajar satu kelas je, tu pon kelas last skali...

Hari ni pagi2 kena tolong cikgu jaga perbarisan untuk hari sukan sekolah esok..Pastu tolong dia prepare sikit2 then nasib baik la sempat masuk satu kelas..Dah la tengah penat, budak2 pulak tak reti bahasa..panas je hati..Tekak pon sakit dok jerit2..haha...

Anyway, kelakar jugak mase dalam kelas tu.. Aku janji nak bagi something kalau diorang behave dalam kelas..Pastu masa pertengahan kelas tu aku panggil la sorang budak yang agak behave la, panggil die ke depan kelas, pastu bagi la something tu... Lepas tu budak tu dari awal tadi duduk belakang, terus duduk depan dan tak berbunyi pon lepas tu..ikot je ape aku cakap...haha..Budak lain memekak je dalam kelas..


So esok pagi ade raptai untuk hari sukan pastu petang tu ade la sukan.. Cikgu2 lain cakap memang tak mengajar esok sebab kena ke padang sume..Lepas abeh kelas aku tolong2 la cikgu rumah sukan aku kan..Masing2 da berebut aku..haha..ade cakap aku rumah hijau sebab cikgu yang aku ganti tu rumah hijau.. Tapi masa aku jumpa gpk koku semalam dia kata aku rumah biru, so aku stick dengan tu je la..Hotstuff aku ni, cikgu pon berebut....hahaha...


Pastu, lepas kelas last aku tu, aku singgah kejap kelas yang aku jadi guru kelas tu.. Ade lagi budak2 kat situ kan.. Dah diorang tanye kenapa aku tak masuk kelas..excited kot tunggu aku masuk kelas? Hahaha..Pastu ade pulak budak cakap ade budak suka kat aku..pulak dah...Aku gelak je la..takkan nak blushing2 kan? Budak kecik je pon..haha..Tu la, budak yang aku mengajar ni ramai yang comel2, dah la aku suke budak2 comel2..tapi kalau tak dengar cakap aku memang kena la sorang2.tak kesah la comel ke tak..hahaha...


Ok la..nanti aku update lagi entry sebab harini ade la masa sikit dan aku pon tak la penat sangat..cuma nak rehat je kejap..kalau sempat aku update petang sikit or malam, pastu tulis la pape untuk esok...semalam aku tak larat nak tulis sebab selsema..memang spoil la..K la..nanti aku sambung tulis..murid2 jangan nakal2 taw? hahahaha....

9 Responses so far.

  1. wahhhhhhhhh~ kei bg pe kat budak tu?? jeng3~ =.=

  2. GaRy™ says:

    selesema??... wei, berjangkit karang bebudak tuh... hahaha..
    ada pemint ke bro???... hahaha...

  3. hahahaha XD

    hotstuff tu :P

  4. misz fae says:

    hahah!
    dasyat betul smapai cikgu pon berebut..haha;P
    lagi pulak kena ngorat dgn murid2..hehe..

  5. arfah says:

    hari ke2 entri dari teacher!!! :)

  6. haha, dahsyat tu, ada budak suka dia..ngee~

  7. huhu..seronok dengar cerita dari guru -)

  8. ehemmm..kei..cantik kat sini, hehehe

  9. Kei , maybe ckgu baru dorang ni sporting gile kot sebab tu dorang suka kat Kei . hehee . comellll ..
    nak lagi , lagiiii . alaa , takkan xde ambik gamba dorang kut ? kedekuttt XD

Kei Seichi's Blog. Powered by Blogger.

- Copyright © Kei Seichi's Blog - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -