Popular Post

Sunday, June 5, 2011

Hullo peeps!

Ntah sape aku hullo ntah, bukan ade orang bace pon blog aku ni...haha...

Anyway, macam tajuk tu, I was wondering should I write this personal blog in English or Malay?

I like to write in English because I can be more expressive because sometimes there are words or expressions that I can use in English, even though my English is not really that good..

Tapi kalau tulis BM pulak, aku boleh tulis ikot suke aku tapi akan agak susah kalau nak tulis macam expression yang memerlukan peribahasa English... dok pikir2 nak tulis BM ke BI, last2 rojak je la...haha...

Anyway, blog ni ialah blog personal yang mengandungi segala buah fikiran dan pemikiran serta pemfikiran aku mengenai....well...tak kisah la pasal ape pon, mungkin pasal isu semasa seperti Gambir dan AdindaVans...atau mungkin isu politik but most likely not..Aku tak minat politik molitik ni lagi2 politik kat Msia ni...Sume nak main kotor...oppsss....masuk bab politik sudah tu....haha..

So, kalau korang nak baca blog informasi pasal komputer, nak tengok tutorial dan sebagainye, sila la ke blog aku yang satu lagi dengan meng-klik menu kat atas sebelah home tu...

Aku asingkan sebab aku taknak campur adukkan blog yang satu lagi tu dengan hal2 personal...lagipon blog ni aku tak promote dengan blogwalking so kalau korang datang mesti datang dari blog aku yang lagi satu tu...follower pon sikit2 je kat sini dan harap2 follower ni betul2 follow la kan...hehe...

Agak2 ade tak ey silent reader kat blog ni macam kat blog satu lagi tu...hurm...

8 Responses so far.

  1. just write in both
    whenever u feel like it
    X)

  2. rojak sudah...hahaha...saye rase kat sini pon ade silent reader..coz takkan la follower kei kat sana tak dtg sini..mustahil..haha

  3. GaRy™ says:

    bahasa melayu lebih santai la bro.. ni kan personal blog.. better melayu la~.. hihi... gary follow cne gak yer..

  4. use both of it...bila rasa nak tulis bm tulis la bm..lancar sikit kan..but, time nak jadik mat saleh, boley speaking...by that kamu can improve ur english..like mw..jom sama2 kita improve our english language =)

    p/s: plz help me..i really need a help..visit my page, u will know my problem =(

  5. Mana-mana pun boleh =) rojak pun rojak lah ,.. yelaa , ade sesetengah bahasa tu mmg susah nk dijelasakan dlm BM tp sgt senang dlm BI , dan sebaliknya =)So , tak kesah la , janji mereka yg baca faham & suka ..=)

  6. salam.
    sy pon cm tu jugak dl..bhs melayu tunggang terbalik..inggeris pon xbagus jugak..campur kot.hu2..bile rs nk wat malay..malayla.bile nk english..full english..smetimes mix both pon boleh gak..he3..=p

  7. tulis aje ikut kesukaan ;)

    ohya . about the header . are u serious ? mean , betul2 nak Tia buatkan ? huhuu ..

  8. tulis je ikot keselesaan kamu~
    slalunye..readers xmemilih pon...time je asal kn entry 2 menarik...klw yg xtime 2...2 mslh dy lah..huhu

    wink3 >_<

Kei Seichi's Blog. Powered by Blogger.

- Copyright © Kei Seichi's Blog - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -