Popular Post

Wednesday, June 8, 2011

Sape boleh sambung tajuk kat atas tu?Eh..lupe la pulak...

"Assalamualaikum..Sari berita penting..bla...bla..bla.."
kalau nak tengok berita pegi la tengok berita, sini blog la..haha...


Okay, mengarut disitu... -_-"  Anyway, aku nak cakap pasal ape kali ni ey? Owh..lupe plak..follower beriban or bahasa baiknye beribu-ribu lemon..yeke?  Isu berkaitan follower ni memang isu yang takkan lapuk dek hujan, tak lekang dek panas macam adabi tu..sebab ape? Sebab selagi ade blog dan blogger, selagi tu la akan ade follower...

Ape bende follower2 ni? Bahasa melayu die kalau tak faham english ialah pengikut...Faham tak murid-murid? Bagoooosss... Anyway, follower ribu2 tak guna jugak kalau reader yang slalu datang blog korang takde..betul tak? Ape pulak beza reader dengan follower ni? Tak same ke?


Follower macam ni ke?

Follower ialah mereka2 yang korang nampak kat sidebar korang kat gadget follower tu...Senangnye jadi follower ni ialah dengan hanya klik button follow dan pastu klik pulak button follow this blog..Senang kan? Sedikit tutorial disitu macam mana nak jadi follower..haha...Tapi adakah follower itu juga reader?

Reader pulak mereka yang datang blog korang which actually READ your entry..Yes, this is the kind of person that you want to be following your blog. I know I am...Lepas baca tinggal komen juga reader yang baik..tapi jenis komen macam mana tu cerita lain la ye...


Reader macam ni yang kita mahu, sampai terbeliak mata..haha


So, persoalannye..Ape guna ade follower ribu2 tapi takde yang bace entry? Senang cerita die macam tu la kan...tengok kat sidebar follower ribu2 sampai tak cukup sidebar nak letak follower..tapi bila tengok entry kite sendiri yang komen kat entry tu...sad isn't it?

Follower yang tak boleh pakai ialah yang mengamalkan "I follow u, u follow me back". This kind of follower is....is.......I don't have any words for them because even if I have words for them, it will be insulting... Aku tak pernah buat macam ni even kat blog aku yang lagi satu tu..Aku tahu most of my follower kat blog tu follow sebab nak aku follow balik, sebab bile aku tengok entry ngan komen, brape sangat la yang komen kan...trafik pon tak boleh nak lawan dengan mereka2 yang follower lebih sikit dari aku...


So u see, bagi aku bilangan follower tak bagi makna yang besar because in the end, kita jugak yang truly tahu sape yang betul2 baca blog kita...There's a special place in my heart and mind for these kind of followers and I thank you all for following me. Follower macam ni yang buat aku lebih semangat nak blogging. Its not the numbers, its the quality..betul tak?

So, aku nak tanye korang..ape guna follower beriban kalau takde orang bace and komen entry korang??


6 Responses so far.

  1. yes..i'm looking for the reader,not follower -)

  2. yeah ! just like u who always come visit my blog . thank you so much ;)

  3. btol tu.
    jgn nk bgga sgt lau ade flwer riban2..tapi yg komen2 nyer xsmpai 10..apetah lagi ratus2..huhu.. :)

  4. btol tu.
    ape guna lau folwer riban2.
    tp xde yg bace nyer..kn kn ? hehe :)

  5. saye setuju pendapat awak :)

Kei Seichi's Blog. Powered by Blogger.

- Copyright © Kei Seichi's Blog - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -