Popular Post

Monday, June 27, 2011

Assalamualaikum...

Ape khabar? Harap2 sihat la ye...

Busy la minggu ni...Sabtu ni ade larian satu Msia..tak silap aku semua sekolah2 kat Msia buat serentak kot? Guru besar cakap tadi distance ade la dalam 1 kilo something...boleh la budak skolah rendah kan.. Aku dulu kat Uni kena lari 12 kilo..ke 15 kilo, aku tak ingat....habis weyh... Mase skolah 7-8 kilo aku tak habis lari, kat uni 12-15 kilo aku habis kot...haha... Kalau stakat 1 kilo something boleh la kot nak join budak2 ni nanti...tapi dah lame gak tak lari ni...hehe....

Pastu hari yang sama ade ibu bapak datang sekolah tanda buku rekod budak2....Aku sebagai guru kelas kena la bertanggung jawab siapkan buku rekod budak2 tu sebab cikgu yang aku ganti tu tak sempat nak buat...Tapi nasib la yang susah2 macam oral tu dia dah buat...Mane la aku reti nak buat oral kat budak2 ni...haha..


Malam ni kena key-in markah budak pastu kena tulis dalam buku rekod..busy....busy....busy..... Mungkin minggu ni sempat update 1 entry je kot sehari... Pastu harini first time masuk kelas tahun tiga sebab ganti dengan cikgu lain, dia amek kelas aku yang tahun satu sebab diorang ade pembelajaran lain la...Kelas tahun tiga okay la sikit, tak bising macam tahun dua aku tu....Slalu nak kena jerit je mase kat kelas tahun dua...Sakit tekak aku weyh...


Pastu petang tadi ade program "Kids & Cash" kat skolah... Cikgu2 pon kena hadir la sebab dikira Koku..so esok takde koku la..hehe...tapi banyak jugak kerja nak kena buat weyh.....

Okay la...nanti aku update lagi... nak siap key-in markah, tulis dalam buku rekod and buat lesson plan untuk esok plak....busy...busy....busy.....

Macam ini la rasenye tukar profession dari blogger ke cikgu...takpe2...sebulan je...sabar....

10 Responses so far.

  1. busynya..ehhhehh..selamat berlari..

  2. Freaky says:

    selamat bekerja bro :D

  3. itulah cikgu, tapi orang ingat keje cikgu itu mudah. sebenarnya susah dr apa yg dibayangkan...

  4. haaa.. susah kn jd cikgu?? byk keje.. sbb tu keen tamau jd cikgu.. dh serik tengok ibu keen.. heeeee~ ^_^

  5. Abby jd instructor senam robik untuk 1M 1S ni.T_T

    *pakai lagu ciken dance*
    Kekekeke

  6. GaRy™ says:

    hahaha... bro, blog ko ni dah macam blog cikgu2 skolah da... hahahaha..

  7. syarifahidrus: hehe..thanks..

    dreamygirl: english..=)

    freaky: hehe..thanks..

    sergeant keroro: hehe..sabor la ni...

    halusinasi: hehe..taw xpe..tp awak nak jugak jadi cikgu kan?

    keen: hehe..best jugak jadi cikgu..cuma ade la masa2 dia yang memang bizi...

    abby: yaaa...ciken dance..haha..

    gary: haha..blog pon berubah ikot blogger la...

  8. ohh..bestnye..ajar sekali..hu2

Kei Seichi's Blog. Powered by Blogger.

- Copyright © Kei Seichi's Blog - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -