Popular Post

Sunday, June 26, 2011

Assalamualaikum..

Ape khabar anda disana? Sehat tak? Malam ni aku selsema la pulak...Biasa kalau aku selsema ni memang akan spoil mood la.. Semua benda nak buat tak menjadi.... Tapi, aku gagahkan diri jugak nak update blog ni walaupon takde orang nak baca..haha...


Anyway, tempoh hari aku dengar kat radio, die cakap pasal sikap segelintir orang yang mengamalkan "Kalau dia boleh buat, kenapa aku tak boleh buat?"... Dan ini bukan bermaksud pada perkara yang baik, macam kalau dia boleh dapat skor dengan baik, kenapa aku tak boleh? Tapi apa yang dia maksudkan ialah, kalau dia boleh buat maksiat, kenapa aku tak boleh? Paham tak adik-adik? Bagos....


Yang kau nak sangat ikot orang tu apehal? Kalau die buat maksiat kau pon nak buat jugak? Kalau dia makan tahi, kau pon nak makan jugak ke? Aik? Taknak pulak? Dah tu apehal yang kau nak ikot sangat dia tu? Kau buat la hal kau?  Ini bukan nak marah sape2 ye, cuma aku rasa meluat tengok orang perangai macam ni... yang dia cakap kat radio tu pasal vandelisma, tapi boleh la jugak digunakan pada situasi ni kan?



Kenapa orang buat baik, contoh orang pergi masjid, orang dengar ceramah, orang pakai pakaian tutup aurat kau taknak ikut? Ikut la..tadi nak sangat ikut? Mane pergi identiti kau sendiri asyik nak ikut orang je? Copycat ke? Haa...pasal copycat dengan fakers... Kat dunia maya ni senang je kalau nak jadi copycat dengan fakers ni.. Buat je blog and letak gambar orang lain, pastu mengaku yang engkau tu dia.. Jadi la.. Kira macam identiti theft jugak la..haha...


So, kalau nak ikut orang, ikut la yang baik-baik.. Ini tak, yang tak baik tu jugak yang diikutkan, yang baik tolak tepi..ape kes? Setakat ni aku rase aku takde orang nak copycat or nak jadi fakers.. Siapalah aku kan..tak berbaloi pon korang nak ikut aku..haha..


So, be original, tak payah nak ikut2 orang sangat...meluat la weyh....

12 Responses so far.

  1. GaRy™ says:

    aq setuju sangat tuh bro... apa2 hal pun, aq stick ngan identiti aq sendiri... peduli lah orang2 kat sekeliling... biaq pi la mereka... hahaha~

  2. dyanne says:

    betul!! be original!! ^^

  3. nelly says:

    nasihat yang berguna
    :)

  4. Cik Teddy says:

    yeah,be original..i like!

  5. betul tu, alien aku sorang, jangan sape-sape ikut :P

    keh2, comel kucing tu XD

  6. Freaky says:

    semoga cepat sembuh bro.. hehe manusia, memang sukakan keburukan daripada kebaikan

  7. *insaf*

    :P

    kekeke...thumbs up!

  8. Acik says:

    uihh .. marah tu ...
    ayoyo!!

  9. kalo dia pi neraka, ko nak ikut pi neraka?

  10. arfah says:

    "hands up MEOW-meow" :)

  11. Just jadi diri sendiri. Xperlu hipokrit .Itu yg terbaik . :)

  12. yg xelok tu gak la yg ramai nk ikut.. =.="

Kei Seichi's Blog. Powered by Blogger.

- Copyright © Kei Seichi's Blog - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -