Popular Post

Thursday, June 30, 2011

Assalamualaikum...mintak baca SINI dulu sebelum sambung baca entry ni ye...thanks...

Korang ape khabar arini? sehat tak? Alhamdulillah..bagus la kalau sehat ye...

Arini cam biasa la update sikit pasal kerja arini...disebabkan aku bukan kerja lama, so x kesah la nak update kat blog kan? Kalau dah kerja dua tiga tahun tapi still nak update pasal kerja dia hari2, macam pelik la...lain la kalau kerja dia memang best....hehe...

Anyway, harini aku mengajar 2 kelas je...semua lepas rehat....Pada mulanya aku ingat macam rilex la sikit sebab dua2 kelas tu sebelah2 dan jadual dia back to back...tak perlu nak turun naik bilik guru nak lepak2 jap....FYI, kelas tahun dua kat bawah bukit and bilik guru kat atas bukit...hehe...tak la bukit tinggi sangat untuk orang macam aku..tapi untuk budak2 kecik or cikgu2 mengandung kat skolah tu, ianya cabaran la jugak kan...

Dalam kelas budak2 ni memang tak reti nak senyap and dengar cakap....aku jerit2 pon diorang buat bodo je...skali aku tengking budak2 tu senyap diorang...dua2 kelas tu same....ade tak bawak buku tulis la macam2...ade pulak suruh aku jangan buat dalam buku tulis la, nak buat buku laen..nak je naik tangan ni kat muke die...Budak2 ni buat aku macam kawan2 die pulak...kalau luar kelas memang aku tak kesah...tapi dalam kelas dengar la cakap aku kan...suruh buat latihan mudah je, 8 ayat pon susah nak siap....sampai habis masa, tarikh dengan hari pon tak siap tulis...mane la aku tak panas weyh...Kalau cikgu2 tanya macam mana dengan kelas and budak2, aku jawab "Bolehlah...." Jawapan standard aku untuk mostly every question..haha...


Rilex sket sebab banyak kerja aku dah settle..Memang aku malas nak bawak balik umah kerja sebab....aku malas nak buat kat umah....papehal aku siapkan kat skolah, biar la balik lambat pon...hehe....


K la..panjang2 pon bukan korang baca...nak tengok blog member2 aku plak....nak terjah sebagai tanda yang aku juga care..cewaaahh....haha....

p/s: berat aku turun sejak jadi cikgu....haha...exercise biasa2 pon tak turun cepat macam ni...cuma tak shape la....=P  nanti kalau dapat sambung blaja nak shape la badan aku ni.. doakan aku dapat sambung ye....keputusan mugkin keluar dalam minggu depan...aku pon tak pasti tarikh sebenar....debor je aku ni....

11 Responses so far.

  1. GaRy™ says:

    hahaha...kan aq dah cakap awal2... gantug je bebudak degil tuh kat kipas.. ko x nak dengo... haahha..
    keputusan U degree kluar minggu depan ke bro?????????.. untuk lepasan matrik?... huuu..huuu....

  2. arfah says:

    :) insyaAllah...semoga tercapai hajat Kei Seichi tu...Aminnn :)

  3. hehe, budak kecik. ko sepuk jek :P

    p/s : gud luck untuk entah ke berapa kali XD

  4. insya'Allah...kalo leh sambung belajar, sila shapekan badan anda..

  5. Freaky says:

    hehe kesian budak kecik kene marah. tp kalo aku pun akan marah gak

  6. Falcon says:

    hehe kesian budak kecik kene marah. tp kalo aku pun akan marah gak

  7. fazhana says:

    oo..da jadik cg la ni!! :)

  8. Aina says:

    nak suruh budak sekolah rendah hormat kat cikgu, sebenarnya 1st impression tu penting.kalau mula2 dah tunjuk 'baik' susahlah sikit diorang nak takut.main2 lagi ada.mengajar di menengah lg senang kot..(bdasarkan pengalamanlah)

    *sekolah skrang semua tinggi sampai 4 tingkat(tmask ground floor)bebudak yg bwk beg berat2 tu kesian,preggy tecer lg kesian

  9. hahaa . kemain budak2 tu Kei .. kalau dapat kat Tia tak taulah macamna . dahlah Tia ni jenis lembut hati .. hahaaancuss ..

  10. gary: haha..kang aku pulak kena gantung dgn guru besar..da la guru besar garang nak mampos..15 july kuar bak kata keroro..hehe..

    arfah: amin...

    sergeant keroro: melayang jugak kalau kena sepuk dengan aku..haha..

    sunah sakura: =)

    freaky: dah tak dengar cakap, kena la marah..kalau tak memang kena pijak paler..

    fazhana: yup..cikgu ganti je..hehe..

    aina: yeke..silap taktik la ni..patut kena garang awal2 lagi dulu..tapi muka tak garang la..huhu..

    tia: haha..jentik aje budak2 tu, abeh cite..

  11. emmm.. xpe la kei.. at least, thp kesabaran kei semakin meningkat kn?? cuma kena tingkatkan berat balik la.. ^_^

Kei Seichi's Blog. Powered by Blogger.

- Copyright © Kei Seichi's Blog - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -