Popular Post

Thursday, June 23, 2011

Assalamualaikum semua..apa khabar korang semua? Sihat tak harini? Harap-harap sihat la ye.... So, harini kat skolah aku ade hari sukan... Pagi ade latihan and persediaan, pastu petang baru acara sebenar berlangsung... So, nak kata seronok sangat tu takde la jugak sebab macam masih rasa seperti orang baru and orang asing yang baru nak sesuaikan diri..so tak dapat nak enjoy sangat hari sukan tu..

Aku beralih-alih dari satu tugas ke satu tugas sebab aku takde benda tetap nak buat.. Tugas aku yang awal2 diberi cuma tolong cikgu untuk perbarisan... Lepas perbarisan tu semua takde la kerja.. So bila aku jalan2 je ade la cikgu2 lain panggil aku suruh tolong diorang...Last2 aku duduk kat khemah rumah aku and tolong cikgu tu handle budak kat situ...Ni ade la sikit gambar aku snap tadi..nak snap banyak2 pon aku takde DSLR..haha...










Takde event yang menarik sangat pon.. Cuma seronok la jugak tengok budak-budak ni main sukan and masuk acara.... Even banyak acara yang aku tak dapat nak tengok sangat, but its ok... kind of enjoy walaupon tak enjoy sangat...

Pastu aku masuk acara untuk staf and guru2..kelakar giler la..team aku last, pastu bile jumpe budak2 sume cakap aku yang salah..tak guna punya budak2..haha... Tapi dapat la hadiah kot, cuma aku tak amek tadi, ade la kat cikgu lain kot tolong amek...


Tapi, bagi aku la..one of the most amazing thing yang aku perasan ialah kebanyakan cikgu ni dia boleh ingat almost all of the students' names in the school.. Amazing kan? Aku nak ingat nama pon payah..haha.. Mungkin bile dah last-last nanti boleh la aku ingat sikit2 nama cikgu2 ngan budak2 ni..even tak semua pon, kelas yang aku mengajar pon jadi la..haha..

Kenapa aku tulis tajuk "Terasa lain.." ? Sebab masa kat skolah dulu hari sukan as murid, kali ni as cikgu so terasa lain la..hehe..

Okay la..panjang pulak..sambung nanti entry lain....Korang2 yang baca entry lawak aku semalam minta maaf la ye kalau ade yang terasa..hehehe...

10 Responses so far.

  1. GaRy™ says:

    alamak...rindunya tyme sukan skolah kecik2... huuu...huuu..

  2. haha, semalam tu terbaik!!

    betul, nak jadi cikgu jugak lah :P

  3. hehe...cikgu Kei dituduh punca rumah Hijau kalah...

  4. dyanne says:

    ohh like sangat2..dyanne skang ni pon jadi guru ganti so rasa best melayan budak2 tuu..and hari sukan pon bakal ada next week. mmg lain bila kita yang handle event tu. dulu kita main kawat and larii je. skang ni kita yg tengok. x best kan...wuwuuw

  5. huhu..mana tahu satu hari Kei jatuh cinta dengan bidang guru ni -)

  6. ahahahaha~ nmpknya kei kena bljr ingat nama slow2 ni.. heee~ ^_^

    btw, rumah sukan mana yg menang keseluruhan?? ^_^

  7. hmm , Tia rasa jeles pulak .. nak rasa pengalaman jadi cikgu . jadi cikgu tadika pun boleh :)

  8. gary: haha..p la lari2 macam budak kecik..confirm kena gelak..

    sergeant keroro: haha..lain kali mintak la..mane tau boleh dapat.

    halusinasi: haha..ade pulak..=P

    dyanne: hehe..betul2..tapi ade seronok die bile tgk budak2 tu menang..

  9. dreamygirl: hehe..mane la taw kan...

    nusana: rumah kuning memang keseluruhan..tapi kami umah hijau no 1 perbarisan..tgk la sape ajar..haha..takde kena mengena..

    tia: cikgu tadika lagi susah..hehe..=P

  10. misz fae says:

    rindu plak tyme sekolah dulu..kei dah membangkitkan kenangan dulu-dulu..hehe;P

Kei Seichi's Blog. Powered by Blogger.

- Copyright © Kei Seichi's Blog - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -