Popular Post

Wednesday, June 29, 2011

Assalamualaikum....sebelum tu mintak tolong baca kat SINI dulu boleh? Thanks...


Sekarang ni macam2 cara yang boleh kita gunakan untuk buat duit...ade yang halal ade yang haram...yang haram tu tolak tepi la ye kawan2..taknak cite la bab haram tu... Lagi2 pulak dengan adenye internet ni, makin banyak la benda yang boleh kita buat untuk dapatkan duit dan salah satunya ialah dengan blogging..betul tak?


Ramai orang yang blogging ni sebab nak duit...ramai orang cakap senang..sebab just duduk je depan lappy, buat  blog cikai2, dapat duit....tak perlu pergi interview..tak perlu hadap muka bos hari2...tak perlu keluar rumah..tak perlu susah payah nak siapkan kerja ikut masa...betul tak? Yes..ni jugak adalah antara kelebihan kerja sebagai blogger....


Tapi, ramai yang tak tahu betapa susahnya jadi blogger ni.... Cuba pikir, dalam Msia saje dah ade brape juta blogger? Dalam brape2 juta tu, macam mane korang nak dapat duit dari blog? Korang punya competitors dah berjuta2...Kalau korang bukak kedai makan sebelah kedai makan, still ade persaingan even ade 2 kedai makan...dah kalau berjuta2 blogger? Macam mane cite plak tu?


Pastu pulak, ade yang blogging sebab duit ni dia buat macam ni...Harini start blogging, letak iklan melebihi isi entry, pastu post 1 entry arini....then tengok duit masuk ke x..pastu kecewa sebab tak masuk duit..then maki2 orang sebab cakap kena tipu sebab diorang cakap blogging dapat duit...pastu terus tak blogging...APEKAH?? Tolong la abang2, kakak2, adik2...bukan senang ye nak buat duit dengan blogging ni...cuba la try test tanya blogger2 yang actually dapat duit dari blogging...brape diorang dapat, brape masa diorang spent untuk update entry, untuk promote entry, untuk tarik pembaca dan sebagainya....Ini tidak, baru blogging seminggu dah frust sebab duit tak masuk....Padahal entry cap ayam, cite pasal ntah pape..tak menarik minat pembaca...tak usaha nak promote, tak usaha nak tuntut ilmu blogging....Tu semua penting ye...


Aku blogging sebab duit? Mungkin la mase anak2 aku dah besar baru aku boleh cash out duit aku kot?haha...

p/s: takleh upload gambar lagi ke?tapi petang tadi lepas pulak upload...aiyoooo...so tak bergambar la entry ni ye....

9 Responses so far.

  1. a ah la...tak dapat nak upload gambar kat blog...sakit hati...waaa

  2. hahaa . kalau begitu lah , baik semua tak payah kerja . duduk hadap laptop je lepas tu tunggu duit masuk . hancus Malaysia kalau semua fikir macam tu .. adesss

  3. Freaky says:

    persaingan dalam blog best... persaingan idea. haha

  4. nasib baik sy blh upload gmbr huhu


    *bkn sng nk dpt duit melalui blogging huhu

  5. Ibnu isa says:

    berblog je dgn ikhlas insyaAllah duit masuk sendiri.. kei.. dgr ni lagu best.. rancak yoo..

    http://mohamadisamuddin.blogspot.com/2011/06/lagu-wajib-dengar-selera-moden.html

  6. halusinasi: da boleh kan?hehe..

    tia: haha..tau xpe..

    freaky: hehe..persaingan dengan juta2 orang.. =P

    dreamygirl: apekah?hehe..

    sutera kasih: taw xpe..hehe..

    ibnu isa: betul2...

  7. erm..betul tu..tak de benda yang mudah kat dunia ni..

  8. betul2.. pyh nk dpt duit melalui blog ni.. nk fikir cara nk wat org minat blog kita lg, nk fikir trafik lg.. aishh~ fenin, fenin~ T_T

Kei Seichi's Blog. Powered by Blogger.

- Copyright © Kei Seichi's Blog - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -