Popular Post

Friday, June 10, 2011

"Hurm...aku rase aku nak off blogging la....nak buat keje yang ade faedah sikit....bukan ade orang nak baca pon blog aku ni...bukan ade orang kesah pon kalau aku tak berblog lagi...baik aku bunuh diri blog aku ni..."


Ape korang rase kalau entry aku betul2 start dengan ayat tu? Jujur okay? Aku tau ramai yang takkan rase pape kan? Anyway, aku bukan la nak off blogging cuma tajuk tu mau bikin propaganda je..haha...*macam tau je pe maksud propaganda tu..=P*

Anyway, ape yang aku nak ceritakan or actually lebih pada ape yang aku nak tanye korang ialah, ape yang korang buat bile korang tak berblog or "off blogging"? Maksudnye selain blogging, ape lagi yang korang buat? Takkan 24 jam dok blogging je kan? Memang blogger tegar giler macam tu...haha....




So, selain blogging, dan maksud aku blogging ni termasuklah blogwalking, baca entry, tulis entry, edit entry, edit template, cari template, tukar header dan sebagainye yang ade bersangkut paut dengan blog walhal ade bau-bau bacang juga dengan blog, tu sume dikira berblogging...Ape yang korang buat selain berblog selain perkara2 asas seperti makan, minum, berak, kencing, korek hidung, makan lagi, korek hidung lagi, kencing lagi, makan lagi lagi, minum pulak dan makan lagi lagi lagi...hahahaha...


Ape yang aku buat kalau tak blogging? Aku akan buat la perkara2 asas seperti diatas...Then mungkin aku akan main photoshop, or buat masa ni aku dalam proses nak blaja flash so aku akan tengok video berkaitan tutorial flash, then mungkin aku akan layan youtube kejap, kejap tu ade la dalam sejam dua tiga jam...haha... Then aku akan bagi kucing aku makan, main ngan kucing aku, bersihkan litter box diorang, then basuh tangan aku kalau kena cakar, then marah diorang sebab cakar aku..haha...TV? Sorry not a fan...jangan tanye aku pape pasal TV sebab aku tak tahu...keluar berjalan2? Mungkin 3-4 bulan sekali kalau duduk kat rumah ni...Kalau kat universiti dulu slalu la jalan2 kalau takde keja...even pergi lepak2 kat cafe juga dikira berjalan2...hehe...erm..ape lagi yang aku buat ey? Tu je la yang aku terfikir..YES! Hidup sebagai seorang aku sangat bosan...haha...



So, korang pulak camne? Pe yang korang buat bila korang off blogging? Kepada yang komen entry2 aku, aku ucapkan berbanyak2 terima kasih..walaupon aku tak reply komen korang, tapi insyaAllah akan aku lawat blog korang sebagai tanda aku hargai korang...yang tak sempat aku lawat lagi tu akan aku lawat jugak insyaAllah...


Kepada seseorang yang cakap entry aku panjang , lebar, besar dan sebagainye...enjoy la bace entry ni ye..anda tahu siapa anda...hehehehehe... Panjang ke entry ni? =P

6 Responses so far.

  1. misz fae says:

    perghh! terkejut fae..
    ingat nak stop blogging da..

    huh!dat mean umo kei 22 la kan?eyh,ta payah nak panggil akak lah! panggil nama sudey..haha..*biasalah nak juga nmpak muda kan.haha;P lagi pon beza umo setahun je kot..haha

  2. cik ayin says:

    macam sama je..heee

  3. hahaha, aku tahu sape. XD

    aku main game, riadah waktu petang. pastu kuar jalan-jalan naik motor :D

  4. bhahaaa ! kucing ? diorang ? adakah banyak kucing anda ? hehe . perhhh . hidup sebagai Tia lagi bosan okey . jalan2 ? jangan harap! keluar rumah pergi kedai depan pun tak . oh sangat sukaaa . hehe .

    dan btw , entri ni kalau tengok secara kasar memang panjang . but , haha ! sudah tak sedar dah habis baca . mwahahaa ;)

  5. kalo x blogging?
    buatla ap2 yg patut..
    kalo dah on9 tu..
    usha sane usha sini,
    banyak tempat bleh pegi

  6. GaRy™ says:

    aq blogger tegar!! hehe... fb?.. sori, x berapa layan.. tengok notification, balas mana patut, offline... hahaha... tv?.. jauh skali..
    kesimpulannya, aq x taw apa nak buat slain blogging... huhuhu...

Kei Seichi's Blog. Powered by Blogger.

- Copyright © Kei Seichi's Blog - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -