Popular Post

Sunday, June 12, 2011

Ini ialah sinopsis dan pengenalan watak berkaitan dengan cerpen bersiri yang akan aku karang nanti.. Tajuk masih dalam pemikiran dan aku alu-alukan cadangan korang sume untuk tajuk..

Watak2 yang dipamerkan hanya rekaan semata-mata, tiada kaitan antara yang hidup dan yang tidak hidup. Kalau ade kaitan itu hanyalah kebetulan yang tidak disengajakan..haha...


Sinopsis
Tia merupakan seorang gadis desa yang dapat melanjutkan pelajaran di sebuah universiti di Kuala Lumpur. Tia seorang gadis yang tidak tahu apa-apa mengenai kehidupan di kota kerana dibela dengan baik oleh ibu bapa nya sejak dari kecil. Disitu Tia bertemu Freaky dan Freaky jatuh hati pada Tia dan cuba memikat Tia. Namun Tia telah jatuh hati pada orang lain iaitu Kei Seichi. Cerpen bersiri ini akan memaparkan kisah suka,duka, pengorbanan, cinta, kekecewaan, fitnah, khianat dan segala macam karenah kehidupan manusia.



Watak-watak










Tu la watak2 yang akan muncul dalam cerpen ni..haha..korang rasa macam mane dengan pemilihan watak2 ni? Kalau nak buat drama TV boleh la guna mereka2 ni..haha... 

Sape rasa aku patut stop buat bende ni? Sape kate aku patut stop aku akan stop la ye...hehe...

Jangan marah tau, gurau2 je...

Sape lagi nak masukkan watak die dalam cerpen pendek ni bagitaw la ye... InsyaAllah aku akan masukkan setelah memikirkan watak yang sesuai...

Pada yang telah terpilih, kalau2 nak ubah watak bagitaw ey...sorry yang jadi jahat tu..kena ade la jugak watak jahat kan...hehe...

So, tinggalkan pendapat korang ye?


28 Responses so far.

  1. Freaky says:

    wuahaha adoi lain sangat watak aku dengan dunia nyata..

  2. hahaha, nice bro!

    oleh kerana watak utama tia, tajuk story ni aku nak cadang,

    ini kisah tia

    hehe :P

    tu sempoi nya tajuk.

    lau nak bajet2 romantis gituuu,

    "biar aku buka hatimu"

    kah kah, tak tahan aku nak gelak depan lappy ni XD

  3. hahaha..cun gak tu..tapi tajuk ni ok x?
    "ini kisah tia, aku dan freaky falcon"
    hahaha...

  4. Freaky says:

    falcon tu buang la kat belakang tuh.. huhu

  5. haha..okay2..
    ade tajuk lain x?romantik2 sikit bak kate sergeant keroro..haha

  6. GaRy™ says:

    HOHOHOHHO!!! aq suka watak jahat!! jahatkan lagi watak aq!! hahaha....

    sumpah kretif bro... aq pakat gelak je depan lappy ni...hahaha... rasa terhibur sebab watak dia wujud... nice...

    (freaky, u r going down..hahaha...)

  7. wehhhhh selit la aku sekali... jadik jahat pun mak hokey jekkk.. kah kah kah..

    kot letak tajuk 'sekilas tia di sisi freaky dan kei' best ke? errr... cam panjang naaa pulak an? tukar tukar...

  8. Tajuk : Kisah aku,Freaky dan Tia XD

  9. piah becok: nak masuk skali ke?hehe..kena fikirkan watak baru ni.. =P

    tengku dream: hehe..tapi sebenarnye "aku" tu bukan watak utama, Tia tu watak utama..hehe

  10. hahahaha..lawak..ketawa sorang depan lappy..diriku pembce setia cerpen online..xsabar nak bace kesudahan dan permulaan cite ini..teruskan ek...mana tahu termasuk dalam list cerpen online..weeee, selamat menjana idea dan menulis..

  11. haha ! serius Tia nak gelak guling2 . tolonglahhhh . bhahahaaa !!

  12. tikin says:

    haha..menarik giler nih..xsbr aku nk bace cerpen ni..huhu

  13. Kei !! mantaplahhhh . Tia suka sangat2 Kei . watak tu pun MEMANG SAMA DENGAN WATAK DI DUNIA NYATA . hehehh (caps lock tuh)

  14. tia: hahaha..same ke? cepat bagi idea untuk tajuk..nanti boleh cepat2 mula menulis..idea banyak ni..haha...

  15. mas saari says:

    wahhhh...best!
    watak pun bagus2..

  16. haa , simpan laju2 idea tuu . kasi gempak2 tau ;) tajuk ? ermmm ..

  17. ahaha . awesome story !

  18. misz fae says:

    wah! terujaa! jadi kakak angkat kei tuh..haha..adoii...guling-guling dr kl sampai kedah..hehe;P

  19. huhu..terkazet baca..
    bermimpi di siang hari tulah paling betul..he3

  20. misz fae says:

    oke,kalau berlakon tak best tak boleh salahkan pelakon..kena salahkan penulis skrip...wakakaka;P

  21. walaupon malas xdapat nk dinafikan..hu2

  22. nak jadi jahat boleh? haha

  23. halusinasi:haha..nak jadi watak jahat ke?bisa diatur...

  24. mintak sumbangan idea korang sume untuk tajuk cepat...cepat ade tajuk cepat aku boleh start tulis...hehe..

  25. Ibnu isa says:

    nak bagi idea tajuk bleh.. hee.. mgkn agak cliche tapi bedasarkan sinopsis.. saya rasa tajuk ni mcam best je..

    "KEMBARA CITA CINTA TIA"..
    sekadr idea je..

  26. kenal beberapa blogger dlm watak cerpen nie..nice la..x saba nak tunggu full cerpen siap..haha

  27. amna says:

    tak sabar nak baca :')
    kwjdn semua watak2 ni dh cukup buat saya tertarik ^^

  28. masukkan SE r..hahahaha

Kei Seichi's Blog. Powered by Blogger.

- Copyright © Kei Seichi's Blog - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -